Växthuset tipsar om trädgården

Fyra tips för din trädgård

Växthuset tipsar om trädgården

1. Vilken typ av trädgård vill du ha?
Det är svårt att förena alla önskningar. Så begränsa dig, åtminstone till att börja med. Det tar lite tid att skapa en egen lustgård. Tänk igenom vilka funktioner du vill ha i trädgården – sittområden, lekytor, blomsterrabatter – innan du börjar arbeta.

2. Stressa inte din trädgård.
Om du precis har köpt ett hus eller en lägenhet med trädgård eller planteringar gör du bäst i att ta det lugnt under den första säsongen. Under den svarta jorden hittar du kanske föregående ägares trädgårdsdrömmar. Många växter är fleråriga och blommar år efter år. Andra områden kanske måste grävas upp och få nytt liv.

3. Hur är klimatförhållandena där du bor?
Det kan finnas många olika odlingszoner i ett och samma land. En bra början är att fråga den lokala trädgårdsbutiken eller plantskolan om råd. De vet allt som är värt att veta om växtlighet, klimat och jordmån. Att köpa plantor lite på måfå utan att först ta reda på mer kan visa sig bli ett dyrt äventyr.

4. Kvalitet betalar sig
Naturligtvis finns det billiga verktyg och blommor som inte kostar särskilt mycket på stormarknaderna. Men växter trivs inte i dåliga, näringsfattiga jordar. Verktyg ska hålla längre än en enda säsong. Köp kvalitetsverktyg och kvalitetsmaterial! Köp färre och dyrare saker som håller mycket längre.

 

 

Similar Posts